woensdag 27 juli 2011

Borsten

Zoals heel veel dingen zijn borsten dingen waar je (op een natuurlijke manier) niets aan kan veranderen. Ze zijn er in alle soorten en maten:  groot, klein, rond, puntig en ga zo maar door.

Ik behoor tot de groep met grote borsten. Dit is niet om op te scheppen, dit is nu eenmaal zo. Ik heb nu eenmaal het 'geluk' dat het aan beide kanten van de familie in de genen zit.
Bron

Laat ik je daarom maar ook gelijk uit de droom halen: grote borsten zijn niet leuk. Voornamelijk met sporten en uitgaan kunnen grote borsten enorm in de weg zitten. Ik heb een hele tijd niet durven sporten, omdat ik dan altijd opmerkingen kreeg over mijn borsten. Ik hoor van heel veel meiden met grote borsten dat ze hier last van hebben. Daarom wil ik jullie helpen! Ik geef mijn 'borsten'-tips, haha.

Toch zijn er bij alle soorten borsten bepaalde tips om het beste uit je borsten te halen:

Beha's kopen
- Draag altijd(!) een goede beha. Beha's voor grote borsten zijn duurder, maar het is echt belangrijk om hier in te investeren. Grote borsten gaan makkelijk hangen en dit is echt iets wat je wilt proberen te voorkomen. Ook voor kleinere borsten is het belangrijk om goede beha's te dragen.
- Laat je minimaal één keer goed adviseren bij het kopen van beha's, zodat je weet waar je op moet letten.  80% van de vrouwen draagt namelijk de verkeerde cupmaat. Ik heb me één keer heel goed laten adviseren en sindsdien weet ik echt goed waar ik op moet letten. Nu ben ik mijn eigen adviseur. Als ik toch nog twijfel, vraag ik altijd advies.
- Wees niet bang om advies te vragen. In lingeriewinkels doen die vrouwen niets anders. Ze worden er voor betaald! Je hoeft je ook niet te schamen dat je in lingerie staat. Die vrouwen hebben vast al honderden vrouwen in lingerie gezien en zullen er dus echt niet raar van opkijken.
- Met een cupmaat groter dan D kan het moeilijk zijn om een goede beha te vinden, maar tegenwoordig komen er bij de Hunkemöller en de Livera steeds meer collecties voor grote maten. Er zijn ook
veel lingeriezaken speciaal voor grote borsten. Google is of er eentje bij jou in de buurt zit.
- Op internet zijn er veel websites speciaal gericht op beha's in grote maten. Een website die ik zelf erg betrouwbaar vind en mooie bh's heeft, is Otto.  Je kan er makkelijk zoeken op cupmaat en de levering is erg snel.
- Als je een moeilijke cupmaat hebt (bijvoorbeeld B65) kan internet ook een uitkomst bieden. Er zijn veel gespecialiseerde websites daarvoor. Google is your best friend.
Sporten- Draag bij het sporten altijd(!) een goede sportbeha. Hierbij geldt ook: zie dit als een investering. Mijn sportbeha kostte 60 euro, maar dit is wel de beste investering die ik ooit heb gedaan. Ik kan nu weer heerlijk sporten.
Zelfs als je kleine borsten hebt, is het belangrijk dat je altijd een sportbeha draagt tijdens het sporten. Je borsten krijgen heel wat schokken te verduren tijdens het sporten. Zonder een goede sportbeha gaan je borsten eerder hangen (en ik neem aan dat er niemand is die dat wilt).
- Koop je sportbh niet in een sportwinkel, maar laat je goed adviseren in een lingeriewinkel.
- Als je grote borsten hebt: draag een sportbh op stap of naar concerten. Een normale bh geeft niet genoeg steun als je echt wilt gaan dansen (en vooral als je wilt springen). Zo weet je zeker dat jouw Harries netjes op hun plek blijven zitten en niet stiekem ontsnappen.

Bikini's
- Voor grote borsten: ga op tijd op zoek naar een bikini. Hunkemöller heeft veel bikinis voor grote borsten. Vroeg in het seizoen zijn alle maten er nog en heb je de meeste kans van slagen.
- Als je moeilijk een bikini kunt vinden: ga vroeg in het seizoen. Zoals hierboven al gezegd, zijn dan nog alle maten er en heb je meer kans van slagen. Als je té vroeg gaat, zijn er misschien nog te weinig bikini's. Je kunt dus het beste een paar keer gaan kijken of je iets kans vinden. Het assortiment verandert namelijk redelijk snel.
- Voor een bikini geldt eigenlijk hetzelfde als voor een bh: het moet goede ondersteuning bieden. Bandeau en triangelbikini's zijn heel erg leuk, maar ze bieden niet genoeg steun als je echt grote borsten hebt. Met grote borsten zijn beugelbikini's de beste optie. Voor kleine borsten zijn bandeau en triangelbikini's erg leuk.

Te klein/te groot- Als je je borsten te klein vind, kun je een bikini of beha met push up kopen. Bij de hunkemöller zijn zelfs beha's die je twee cupmaten groter beloven. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een gala, waar je een mooi decolleté wilt hebben. Let er wel op dat als je vaak push up beha's draagt en dan ineens weer een 'normale' beha, mensen door kunnen hebben dat je push up beha's draagt.
- Wil je kleinere borsten? Ga sporten! Zodra je je vetpercentage vermindert, zullen ook je borsten kleiner worden. Ik heb door een maandje sporten (wel 6 keer per week) een cupmaat kleiner gekregen. Als je stopt met sporten, komt het er (helaas) weer langzaam bij.


Misschien een intieme vraag: maar ben jij tevreden met je borsten?

3 opmerkingen:

 1. Ik heb het laatst op laten meten en ik droeg inderdaad de verkeerde maat. Ik heb 65 en die is voor zover ik weet niet in de gewone lingeriezaak te verkrijgen. Daarvoor droeg ik 75, dus ik ben blij dat ik het heb laten opmeten!

  Maar ik ben wel tevreden hoor, ze passen goed bij mijn lichaam, ik ben niet plat, maar ze zijn ook niet heel goed. Dus geen problemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 65 is inderdaad erg moeilijk te vinden, alleen in hele kleine cupmaten is het soms te vinden. Ik zit tussen 70 en 75 in, maar ik neem altijd 75 omdat dat makkelijker te vinden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vaak de fout is van vrouwen in het algemeen is dat we vaak de verkeerde maat dragen. Ik hoor ook bij de grotere borsten. Heb er nooit moeite mee gehad ben er altijd trots op geweest gezien ik een heel klein kontje heb...wat een onderwerp hahahahaha zit hier te lachen. Maar goed okay uhhh waar waren we. Maar wat me opvalt is als je een goede bh draagt vooral een sportbh dat mijn borsten een stuk kleiner lijken. Ik draag nu alleen maar sportbh´s en ik voel me geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.