maandag 19 september 2011

Valentijnstip


Het is heel vroeg om nu al aan Valentijnsdag te denken, maar toch wil ik jullie alvast in de valentijnssfeer brengen met deze leuke valentijnstip. Voel je die vlinders al in je buik vliegen?

Valentijsbadzout
Wat is er nou leuker dan je geliefdes kado te verwerken in een kado voor hem? Dit kado is natuurlijk ook leuk voor een goede vriendin of voor je moeder.

Wat heb je nodig?
- een aantal rozen (en die haal je natuurlijk uit dat boeket dat je van hém hebt gekregen)
- dode zeezout
- een grote (afsluitbare) glazen pot
- evt. kleur- of geurstof

Droog de rozen. Dit doe je door ze op de kop ergens te laten hangen. Dit klusje duurt zeker een paar weken, maar als je direct begint heb je nog tijd genoeg. De rozen moeten zo droog zijn, dat ze breken als je eraan komt. Ik heb zelf de rozen gebruikt die ik van mijn vriend voor Valentijn had gekregen.
Als de rozen gedroogd zijn, scheur je ze in kleine stukjes. Meng dit in de pot met een laagje zeezout (dat is trouwens te koop bij de Tuinen of bij een andere reformwinkel). Voor het mooiste resultaat kun je het beste eerst een laagje zeezout, dan een paar blaadjes en dan weer een laagje zeezout doen. Het is ook mogelijk om de pot naderhand te schudden, dus dan komt het ook wel goed.
Nu ben je eigenlijk al klaar, maar als finishing touch kun je natuurlijk ook nog wat kleur- of geurstof toevoegen voor een extra professioneel resultaat.
In plaats van rozenblaadjes kun je natuurlijk andere geurende bloemen gebruiken, zoals lavendel.

Dode zeezout is trouwens heel erg goed voor je huid. Je kunt het gebruiken als scrub  (om dode huidcellen te verwijderen), het helpt om te ontspannen, zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en het zou ook een positief effect hebben op acné. Klinkt goed toch?

5 opmerkingen:

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.