dinsdag 25 oktober 2011

Laat angst niet je enige emotie worden

Het leven is eng als je niet weet waar je aan toe bent. Maar het leven is vooral heel erg mooi. Waarom zou je altijd binnen zit omdat je bang bent voor buiten?
Dat iets eng is betekent niet dat je het niet moet doen. Het betekent dat je er met extra aandacht naar moet kijken. Waarom wil je het niet? Wat houdt je tegen? Wat kan er gebeuren? Is het echt goed dat je het niet doet of moet je deze angst gewoon overwinnen?
Natuurlijk is het goed dat je sommige dingen niet doet. Je hebt Angst en angst. Angst (met een kleine letter) kun je overwinnen, maar Angst kun je beter nog even met rust laten. Met de nadruk op eventjes, want uiteindelijk is het voor jezelf veel beter als je zonder angst kan leven. Daarnaast bestaat Angst uit allemaal andere kleine angsten. Oftewel, als je die kleine angsten overwint, zal je grote Angst kleiner worden.


6 opmerkingen:

 1. Angst kan ook een reden/motief zijn om iets juist wél te doen (bijv. bang zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, maar jezelf dan toch dwingen om het te doen). Dan is het wel goed, maar in de andere gevallen natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat angst niet erg hoeft te zijn en, zoals Laura ook zegt, je soms kan stimuleren. Echter moet angst je leven niet gaan beheersen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je alleen angsten moet overwinnen die niet reëel zijn. Angsten zijn er in principe om je te beschermen (zodat je niet even met die schattige leeuwen gaat staan knuffelen zeg maar) Maar zodra het je belemmert in je dagelijks leven of je ontwikkeling, moet je er inderdaad iets aan gaan doen. :D Om je daarna mega trots te voelen dat je toch iets gedaan hebt wat je eigenlijk niet durfde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Lauradenkt, Liann. en Sandra,
  Dat is ook precies wat ik met dit stukje bedoel. Angst is niet erg, zolang je je er niet door laat verlammen. Als je bang in een hoekje gaat zitten is het niet goed, dan moet je juist proberen om over je angst heen te komen. Angst moet niet je leven belemmeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. er zijn mensen die te veel kapot laten gaan door alleen maar te denken aan de dingen die mis kunnen gaan. Angst of niet. Je leeft maar 1 keer en ik kan uit ervaring spreken dat het leven erg kort is. Voor je het weet is het over, daarom moet je er ten volle van genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn oma zegt altijd 'een mens leidt het meest van het leiden dat hij vreest'.

  Wat mij betreft zo waar als een bus: op het moment dat je merkt dat angst je belemmerd zou je hem moeten overwinnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.