zaterdag 18 februari 2012

De beperking van woorden

Woorden kunnen nooit uitleggen wat gevoelens zeggen. Woorden komen uit het hoofd, gevoelens uit het hart.

(en misschien verklaart dit wel mijn 'writersblock' want ik weet niet hoe ik mijn gevoelens op papier kan krijgen, want niemand snapt hoe ik me voel op dit moment.)

8 opmerkingen:

 1. Hmm, dat is altijd rot. Sterkte ermee!

  Je kunt je trouwens afvragen of begrip altijd nodig is, mijn ziekte wordt bijvoorbeeld zo vaak niet begrepen. Dan kan het nog fijn zijn om je gevoelens onder woorden proberen te brengen. Ook als dat niet helemaal lukt. Dat gezegd hebbende, ik hoop dat je woorden én begrip vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken het. Sterkte meis en als ik iets voor je kan doen, dan mag je me mailen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, woorden zijn niet transparant en het is de vraag of iets (wat dan ook) überhaupt wel in woorden valt uit te leggen.

  Ik weet niet met wat voor gevoelens je op dit moment zit, maar als het vervelende gevoelens zijn, dan hoop ik dat je je snel wat beter voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien kun je het anders proberen dan met woorden: met plaatjes, zoals je ooit een vision board maakte, kun je ook gewoon een collage maken? Je kunt ook tóch proberen te schrijven: jezelf bijvoorbeeld zes minuten de tijd geven en nul keer de backspace knop gebruiken. En dan daarna kijken wat je nou eigenlijk neergetypt hebt, of er iets goeds tussenzit en wat je daarmee bedoelt... Keep your head up! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar, en dan ook niet de moeite willen nemen om het uit te leggen want niemand snap het toch. Maar weetje, er zijn 7 miljard mensen op aarde. Er is altijd wel iemand die je snapt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voel me niet heel vaak beperkt door woorden, maar als het gebeurt, is het geen fijn gevoel. Hopelijk gaat het goed met je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uiteindelijk zul je de woorden vinden die het kunnen uitleggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.