dinsdag 3 april 2012

Liefde als drijfveer

Nadat ik angst als drijfveer heb besproken, kan liefde als drijfveer natuurlijk niet achterblijven. Hoe herken je situaties waarin liefde wordt gebruikt als drijfveer?

- Als je jezelf geluk gunt. Als je iets doet uit liefde voor jezelf is dat de grootste daad van liefde die je maar kan bedenken.

- Als je er enorm blij van wordt. Als je dingen doet die je enorm blij maken, kan het bijna niet anders dan dat je het vanuit liefde doet. Ik bedoel dan wel dingen die je de hele tijd heel erg blij maken (en dus niet dat je er de volgende dag spijt van hebt).

- Als je het niet nodig hebt om iets te doen. Dit klinkt tegenstrijdig, maar het zijn juist de dingen waarvan je denkt dat je ze echt 'nodig hebt' die niet goed voor je zijn. Dit zijn dingen die makkelijk uit kunnen groeien tot een verslaving. Dingen die je niet nodig hebt, maar wel doet omdat je er goed bij voelt doe, je vanuit liefde.

- Als je dingen doet die je vervullen. Als je iets doet en je daarna vervult voelt, heb je gehandeld vanuit liefde. Handelen vanuit liefde vervult je. Handelen vanuit angst zorgt voor een onvervulbare leegte.


2 opmerkingen:

  1. Dit zijn goede manieren om te kijken of je iets vanuit de goede motivatie doet. Ik denk dat het ook handig is, als je ergens mee bezig bent, om jezelf dit af te vragen. Dan kun je er op dat moment meteen iets mee doen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.