donderdag 14 juni 2012

Het is nooit te laat

Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn. Elk moment heb je de keuze om verder te gaan met hoe je leven gaat of om dingen te veranderen. Verandering is niet makkelijk (maar let's face it: het leven is gewoon niet altijd makkelijk), maar dat betekent niet dat je daarom maar altijd hetzelfde moet blijven.

Als je in de auto zit op weg naar familie en je neemt de verkeerde afslag, dan zal je Tom Tom je vertellen dat je verkeerd bent gereden en om moet draaien. Zo is het precies hetzelfde met je eigen leven! Ben je aan het einde van de dag ongelukkig? Dan is dat je 'inner TomTom' die je probeert te vertellen dat je om moet keren. Als je het gevoel hebt dat je iets mist in je leven, is dat waarschijnlijk ook zo. Dit hoeft niet per se iets materialistisch te zijn, misschien mis je wel een gezond voedingspatroon of positieve gedachtes.

Het belangrijkste is dat je dingen gaat proberen om erachter te komen wat je wel gelukkig maakt. Je kunt ook de hele dag op de bank blijven zitten, maar als je toch leeft kun je er net zo goed iets leuks van maken. Probeer dingen uit! Misschien kom je erachter dat bepaalde dingen (nog) niet voor jou werken, maar dan weet je dat in ieder geval weer. Als je weet dat drie keer week tennissen je niet gelukkig maakt, kun je tenminste je tijd en energie in iets anders stoppen zonder dat je je hoeft af te vragen wat er was gebeurt als je drie keer week in de week zou gaan tennissen. Je weet namelijk hoe dat is!

Ik geloof erin dat iedereen zijn eigen dromen waar kan maken, maar je moet ze wel najagen. Dromen worden niet vanzelf werkelijkheid. Iedereen die iets bijzonders bereikt, heeft daar hard voor moeten werken. Je wordt niet in één dag een topsporter, een succesvol zakenman, een multi-miljonair, een wijze man/vrouw, een fantastische moeder of rockster. Daar moet je tijd, energie en eventueel geld in investeren.

4 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven!
  Ik ben het er niet helemaal mee eens. Er zijn uitzonderingen in het waarmaken van je dromen. Maar ze worden inderdaad niet vanzelf werkelijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik beweer niet dat je alle dromen zomaar kan waarmaken. Sommige dromen zijn misschien niet voor jou geschikt, maar uiteindelijk zijn er altijd wel dromen die wel bij je passen en die je wel waar kunt maken.

   Verwijderen
 2. Ik vind inner-TomTom een mooie metafoor :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.