vrijdag 5 oktober 2012

Leren van de natuur

De natuur is prachtig. Ik hou van wandelingen door de bossen, fietstochten door de weilanden en lui in het gras liggen. Ik raak geïnspireerd door de natuur, want als je goed kijkt kun je er heel veel van leren.

bron

Wees als een boom. Een boom staat stevig met zijn wortels in de grond, maar beweegt zijn takken mee met de wind. Wees standvastig in je principes, maar beweeglijk in je aanpak! Het is niet altijd mogelijk om het precies op jou manier te doen, dus zul je vaak genoeg merken dat je je aan moet passen. Zorg wel dat je sterk in je schoenen blijft staan en niet over je heen laat lopen.

Wees als de zon. De zon laat elke dag haar mooiste schouwspel (zonsopgang) zien, terwijl er bijna niemand kijkt. Toch weerhoudt dat er haar niet van om het toch te doen. Ze heeft geen goedkeuring van andere mensen nodig, ze doet het voor haar zelf.

Wees als de zee. De zee kust het strand, maar wordt steeds weer weggestuurd. Toch blijft de zee het strand kussen. Een mooie voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde! Hou van de mensen om je heen, ook al laten ze misschien niet altijd aan jou zien dat ze ook van jou houden. (Ik wil je hierbij niet aanmoedigen om die jongen die je niet ziet staan te blijven stalken..)

Wees als water. Water kan een steen uithollen, niet door zijn kracht, maar door zijn doorzettingsvermogen. Met doorzettingsvermogen kan je enorm veel bereiken. De dingen die de moeite waard zijn, krijg je niet zomaar. Daar moet je voor blijven vechten, blijven doorzetten.

2 opmerkingen:

  1. Goed geschreven! Ik haal ook altijd veel inspiratie uit de natuur. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou graag zo natuur-lijk willen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.